Στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, θα εορτασθεί η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας, «η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Η ανωτέρω Μάχη-Σταθμός της Αντιστασιακής Δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει:
1. Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
2. Ώρα 11.30 π.μ Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Πλατεία Ρήγα Φεραίου-δίπλα από το κτίριο του Ε.Ο.Τ.), από, την Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές, το Δήμαρχο, τις Στρατιωτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου, ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
3. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια και της αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01-07-2022 (ΦΕΚ 3424Β΄) ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Επισημαίνεται ότι, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά το χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (εγκύκλιος ΥΠΕΣ 75319/11-11-2022).

ΓΕΝΙΚΑ
α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με την Επιμνημόσυνη Δέηση.
β) Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να διαθέσει την Φιλαρμονική του Δήμου.
γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών και την κίνηση των τροχοφόρων.
δ) Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου, του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων».

Προηγούμενο άρθροΑσθενής σεισμική δόνηση στις Μηλιές Πηλίου
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Δεκεμβρίου: Αρχίζουν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία