Τη δέσμευση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου, ότι σε δεύτερη φάση θα επαναξιολογηθούν όλες οι περιπτώσεις πυρόπληκτων που σήμερα εξαιρούνται της κρατικής αρωγής, εξασφάλισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα, ο κ. Βασιλόπουλος έκανε γνωστά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτημάτων από τις πυρόπληκτες περιοχές στο (arogi.gov.gr) και τον αποκλεισμό πυρόπληκτων αγροκτηνοτρόφων. Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης ζητούμενο είναι να υπάρξει μέριμνα για αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές και για διάφορους λόγους δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι η κοινωνική μέριμνα προς τους πυρόπληκτους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αυτό έχει δείξει με την ταχύτητα που αντιμετώπισε την κρίση. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση των περιπτώσεων που εξαιρούνται και σε επόμενο στάδιο θα αναζητηθεί το συμβατό θεσμικό πλαίσιο για την αποζημίωση των πληγέντων. Ενημέρωσε επίσης τον αντιπεριφερειάρχη ότι το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην ένατη κατά σειρά καταβολή αποζημιώσεων σε δικαιούχους της κρατικής αρωγής με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξή τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Ήταν μια εποικοδομητική συνεργασία, είναι σημαντικό που έχει λειτουργήσει ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Επιμένουμε για μέτρα, δράσεις και παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη στήριξη και αποκατάσταση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των περιοχών που επλήγησαν -και συνεχίζουν να πλήττονται- από τις μεγάλες πυρκαγιές στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜηνύματα αποτροπής από τον Έβρο – Η δύναμη πυρός του Παρμενίωνα
Επόμενο άρθροΠέθανε ο πρώην εκδότης της Ελευθεροτυπίας Θανάσης Τεγόπουλος