Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία, καθώς με επιστολή της στον ΟΗΕ ζητά διάλογο με την Ελλάδα ενώ θα συνεχίζει τις παράνομες έρευνες της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας απαντά στην επιστολή της Ελλάδας με την οποία κατήγγειλε τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis. Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην «τουρκική» υφαλοκρηπίδα καθώς κι ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα με τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της στην περιοχή.

«Η επιλεκτική ερμηνεία της Ελλάδας στο δίκαιο της θάλασσας σχετικά με το ρόλο των νησιών στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας/Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η ταυτόχρονη παραμέληση της αρχής της ευθυδικίας ως θεμελιώδους κανόνα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων είναι ενδεικτικές της επιμονής της Ελλάδας να διατηρήσει τις μαξιμαλιστικές και υπερβολικές αξιώσεις θαλάσσιων συνόρων, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας.

Ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως περιγράφεται παραπάνω, η Τουρκία τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε διμερή και πολυμερή φόρουμ και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο χωρίς καμία προϋπόθεση το συντομότερο δυνατόν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ.pdf

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω