Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, ενάντια στην καύση των σκουπιδιών. Η συγκέντρωση θα γίνει στο προαύλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με προσέλευση από τις 12:00 έως και τις 14:30 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή,έχει προκαλέσει από χθες ανησυχία στους πολίτες του Βόλου, το δημοσίευμα του Έθνους για τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Φυλής, τα οποία έρχονται και στην ΑΓΕΤ. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, διέψευσε τη θεωρία πως τα σκουπίδια στη Φυλή έχουν ραδιενέργεια, αλλά παραδέχθηκε την ύπαρξης της έρευνας. Η συγκέντρωση θα γίνει στο προαύλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με προσέλευση από τις 12:00 έως και τις 14:30 το μεσημέρι.

Ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μιλώντας χθες στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ κάλεσε όλους τους πολίτες του Βόλου να πάρουν μέρος στη σημερινή διαμαρτυρία, τονίζοντας πως θα έχει διάρκεια πολλών ωρών.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, σε σχετική ανάρτησή τους στο Facebook:

«Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών καλεί αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους τους πολίτες του Βόλου, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους, τους φορείς, τις οργανώσεις, τα ΜΜΕ, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 12:00 έως και τις 14:30 στο προαύλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η απαίτηση να σταματήσουν να έρχονται τα φορτηγά με σκουπίδια από την Φυλή για κάψιμο στον Βόλο ή ευρύτερα στην Μαγνησία μετά τα εφιαλτικά ευρήματα των μελετών για τους ΧΥΤΑ Φυλής, στο χώρο των οποίου βρίσκεται και το εργοστάσιο παρασκευής RDF, που δημοσιοποίησαν οι πολίτες του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, τα οποία αποκαλύπτουν μετρήσεις 5 ραδιενεργών στοιχείων σε υπερβάσεις ως και 100% των ανώτατων επιτρεπτών ορίων».