Σε κλιμάκωση της έντασης επενδύει η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τον τούρκο πρόεδρο να εκτοξεύει σχεδόν καθημερινά απειλές προς την Ελλάδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανήλθε και σήμερα στην εμπρηστική ρητορική, μιλώντας αυτή την φορά, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων, ενώ αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ισχυρίστηκε πως η χώρα μας είναι αυτή που βάζει απέναντί της, την Τουρκία. Αναφέρθηκε δε στην Μικρασιατική Καταστροφή, απειλώντας ότι Ελλάδα «θα πάθει ό,τι έπαθε στο παρελθόν».

«Στείλαμε μήνυμα»

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. «Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

«Θα πάθει ό,τι έπαθε στο παρελθόν»

Ο Ερντογάν, αναφέρθηκε στη χώρα μας, λέγοντας πως «γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Με χαρακτηρισμούς όπως «κακομαθημένη», υποστήριξε πως η Ελλάδα «ξαμολυθεί» από άλλους και «πρόθυμα μας βάζει απέναντί της».

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνισχύσεις: Καθορίστηκαν οι συνδεδεμένες σε ρύζι και κορινθιακή σταφίδα – Τα ποσά
Επόμενο άρθροΣουβλάκι: «Φωτιά» οι τιμές για τα τυλιχτά – Πού ξεπερνούν τα 5 ευρώ