Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Σταύρου Ψυχάρη εκφράζει το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΙΗΕΑ στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι «ο εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Σταύρος Ψυχάρης διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών την 2010 έως 2016 και με την πλούσια δράση του άφησε την προσωπική του σφραγίδα στον εκδοτικό χώρο».

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Ψυχάρης: Οι κομβικές στιγμές της καριέρας του

Η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωση του ενημερώνει ότι η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη, 4 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Και σημειώνει ότι ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν για «δεκαετίες ο κινητήριος μοχλός του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας».

Στο βιογραφικό που παραθέτει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι «γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1945.Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1964 στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Εργάστηκε, επίσης, στον «Νέο Ανένδοτο» και το 1968 πήγε στο «Έθνος», ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως πολιτικός συντάκτης.

Το 1972 ξεκίνησε να εργάζεται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενώ αργότερα ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό. Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από τον Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ».

Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της σημειώνει επίσης ότι: «Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα».

Επίσης, είχε διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.).

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου».

Μοναδική διαδρομή στην δημοσιογραφία

«Ο Σταύρος Ψυχάρης διέγραψε μία μοναδική διαδρομή στην ελληνική δημοσιογραφία. Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, δυναμισμό και γνώσεις, υπήρξε για δεκαετίες ο κινητήριος μοχλός του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας ενώ παράλληλα με την αρθρογραφία του επηρέαζε την πολιτική ζωή του τόπου» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Ψυχάρης: Συλληπητήρια από το ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΑλλο ένα περιστατικό μεταφοράς ασθενούς με ιδιωτικό αυτοκίνητο προς το Νοσοκομείο Βόλου καθώς δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής!!!!