Μπορεί ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του Qatargate, o Φραντσέσκο Τζόρτζι, να αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, η ίδια ωστόσο, παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, εκκρεμεί η έφεση της κ. Καϊλή, με τον δικηγόρο της, να προχωρά σε ένα δηκτικό σχόλιο, σχετικά με την αποφυλάκιση του Τζόρτζι.

«Οξύμωρο»

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει του εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωση της.

»»Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κ. Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…», σχολίασε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου ο διαγωνισμός για προσλήψεις στο Δημόσιο
Επόμενο άρθροΚαιρός: Η τελευταία πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας