«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει κανενός είδους παρέμβαση στην ελληνική ΑΟΖ», ανέφερε η υπουργός Εργασίας, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece. «Στα ζητήματα εθνικής άμυνας, να ξέρει ο κόσμος, ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα», είπε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία πάντως χαρακτήρισε εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να επιχειρήσει παρέμβαση η Τουρκία, αντίστοιχη με εκείνη στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε τις συντονισμένες αντιδράσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε βάρος της Τουρκίας, με την κυβερνητική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια, μια πολιτική η οποία έδωσε στη χώρα «ερείσματα και αναβαθμισμένη παρουσία». Παράλληλε εκτίμησε ότι η Τουρκία θα βγει τελικά ζημιωμένη από τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες κατέφυγε με στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κα Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι «η καταδίκη είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτή η τακτική που ακολουθεί, αυτή η επιθετική τακτική -που μαρτυρά όμως φοβικότητα- θα την απομονώσει στο διεθνές στερέωμα».

Αναφορικά με την πρόταση να υπάρξει ένα δεύτερο debate, μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, η κα Αχτσιόγλου είπε ότι «υπάρχει ένα σαφές δίλημμα για την επομένη ημέρα των εθνικών εκλογών, τα προγράμματα είναι διαμορφωμένα και είναι ξεκάθαρο ποιες πολιτικές δυνάμεις ανταγωνίζονται με βάση τα σχέδια και τα προγράμματά τους, και άρα θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρχει μια τέτοια προγραμματική αντιπαράθεση, μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως έγινε και το 2015 με την τηλεοπτική αντιπαράθεση των κ.κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ