Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή, αναφορικά με το θέμα του «Δακτυλίου» της Αθήνας, μετά από τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του υπουργού για το θέμα.

Σοβαρό ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, μόνο τα ηλεκτρονικά οχήματα θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο κέντρο της πόλης.

Τι διεκδικεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ καταρχάς διεκδικεί να έχει θέση με εκπρόσωπό της στο «Ενιαίο Παρατηρητήριο Μεταφορών»,  καθώς εκπροσωπεί την ομάδα εκείνη των πολιτών που μετακινούνται με Ι.Χ., με αναπηρικά αυτοκίνητα, ή με αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή άτομα με αναπηρίες).

Οι πολίτες με αναπηρία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιωτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους λόγω της απουσίας προσβάσιμων αστικών μεταφορικών συστημάτων, παρά τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών.

Παράλληλα η απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος είναι απαγορευτική για τα άτομα με αναπηρία λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους.

Για όλα τα παραπάνω, η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο να συνεχίσει να ισχύει η εξαίρεση αναπηρικών αυτοκινήτων, ή αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή άτομα με αναπηρίες) από τον «νέο Δακτύλιο» όπως θα διαμορφωθεί, καθώς και να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και τα οχήματα που ανήκουν σε οργανώσεις ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠώς θα γίνουν οι έλεγχοι για την πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών
Επόμενο άρθροΠερισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα