Ζάκυνθος: Ανακοινώσεις για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο – Υδατοδρόμιο

Ζάκυνθος: Ανακοινώσεις για Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο – Υδατοδρόμιο

Ο νυν και ξανά υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στη Ζάκυνθο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αρ. φύλλου 2702/2-7-19, η κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου και Λυκείου (ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. Λ.) στην Ζάκυνθο από το σχολικό έτος 2019-2020.
Με την απόφαση αυτή καλύπτεται ένα κενό χρόνων καθώς ανοίγεται ο δρόμος για τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή θα ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν ένα σοβαρό εμπόδιο στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών τους.
Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ σε αυτούς που μόλις χθες προέβλεπαν εν είδει Κασσάνδρας την αποτυχία των πρωτοβουλιών μας. Πριν περάσουν 24 ώρες από τις ανυπόστατες, αντιπολιτευτικές δηλώσεις τους η πραγματικότητα τους διέψευσε και για μια ακόμη φορά εκτέθηκαν».

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ζακύνθου, ο κ.Κοντονής, προέβη, επίσης, στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Εθνικού Λιμενικού Ταμείου για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ζακύνθου, περαιώνεται ένα κομβικό στάδιο της απαραίτητης διοικητικής διαδικασίας.
Πλέον, χάρη και στην δέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή και την πλήρη λειτουργία του Υδατοδρομίου, το έργο μπαίνει σε τροχιά άμεσης υλοποίησης.
Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υδατοδρόμια της Κέρκυρας, των Παξών και της Λευκάδας, δημιουργείται ένα διευρυμένο δίκτυο το οποίο θα ωφελήσει όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των Ιονίων νήσων και ειδικότερα, της Ζακύνθου»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post