Την ανάθεση της φετινής διοργάνωσης του Κόπα Άφρικα στην Αίγυπτο ανακοίνωσε σήμερα η αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CAF).

 

“Αποτιμήσαμε τις υποψηφιότητες (…), ψηφίσαμε και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Αίγυπτος θα διοργανώσει την επόμενη διοργάνωση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της CAF Αχμάντ Αχμάντ  σε συνέντευξη Τύπου στο Ντακάρ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο Ντακάρ της Σενεγάλης 

 

Η μεγάλη καθυστέρηση των βελτιωτικών έργων στα γήπεδα του Καμερούν φαίνεται ότι ήταν ο κύριος λόγος που κόστισαν την απώλεια του Κόπα Άφρικα από την αφρικανική χώρα – κάτοχο του τίτλου. Το τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν 24 ομάδες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. 

 

Η Αίγυπτος ανέλαβε τη διοργάνωση του τουρνουά, μετά την απόσυρση του Μαρόκο. Μαζί με τους «Φαραών» υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης είχε καταθέσει και η Νότια Αφρική με τους υπευθύνους να αναθέτουν τελικά την διεξαγωγή της διοργάνωσης στους Αιγύπτιους. 

 

Η Αίγυπτος δηλώνει απόλυτα έτοιμη για να φιλοξενήσει τους αγώνες, έχοντας άλλωστε την σχετική εμπειρία καθώς έχει φιλοξενήσει ήδη τέσσερις φορές το Κόπα Άφρικα, με τελευταία φορά το 2006.  

 

 

 

ΠΗΓΗ