Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στη συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στη συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη

Την προσέλκυση επενδύσεων και την παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, θέτει το Μαξίμου ως κεντρικούς στόχους της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Στη μια το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, νωριτερα με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Στενή εταιρική σχέση», την οποία Αγκελα Μερκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης «επιθυμούν να εμβαθύνουν περαιτέρω», συνδέει την Γερμανία και την Ελλάδα, αναφέρει η καγκελαρία ενόψει της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι τελευταίες εκλογές αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα για να τεθεί οριστικά τέλος σε αυτό που εδώ και καιρό ήταν γνωστό ως ελληνική κρίση, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη σε γερμανικό μέσο μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στη FAZ, εξαπολύει πυρά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και αναγνωρίζει ότι οι επενδύσεις «δεν θα έρθουν εν μία νυκτί».

Αναφέρει, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια υπάρχει μια κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή και επιπλέον μια κυβέρνηση που είναι ξεκάθαρα μεταρρυθμιστική. Με ένα κυβερνών κόμμα που κατάφερε να νικήσει τους λαϊκιστές στις εκλογές, χωρίς να τους μιμείται και χωρίς υπερβολικές υποσχέσεις, είπε χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η πρώτη -μετά τη δεκαετή κρίση- που αντιμετώπισε η χωρά, επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο θα αποτελέσει την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία, η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στην περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μέρκελ την Πέμπτη στο Βερολίνο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post