Νυχτερινή περιπολία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας «ΔΙΑΣ» κατέγραψε καρέ καρέ η κάμερα της ΕΡΤ. Ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το τηλεοπτικό συνεργείο παρακολουθήσαν καταδιώξεις στο κέντρο της πόλης για ληστείες, κλοπές και ελέγχους υπόπτων. Οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας βρίσκονται στις επάλξεις επί 24ωρου.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ ακολουθεί περιπολικό της αστυνομίας, που έχει λάβει σήμα για ύποπτο, που έχει κλέψει τσάντα και επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα και καταγράφει πλάνα από την καταδίωξη.

«Η εγκληματικότητα υπάρχει δεν έχει μπει σε καραντίνα, μικροεγκληματικότητα, διαρρήξεις, όπου μπορούμε βοηθάμε» επισημαίνει ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Παναγιώτης Καζάς.

Μείωση της εγκληματικότητας δείχνουν τα στοιχεία μέσα στην καραντίνα. Τον Νοέμβριο του 2020 στην επικράτεια οι ληστείες μειώθηκαν 55%, 47% οι κλοπές και οι διαρρήξεις και 38% οι κλοπές οχημάτων. Με τις συλλήψεις να έχουν πέσει στις 7.166 από 11.758 το Νοέμβριο του 2019.

Με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, οι αστυνομικοί σπεύδουν πιο γρήγορα παντού, όταν δέχονται κλήσεις για παροχή βοήθειας. επισημαίνουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την περίοδο του κορονοϊού οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων έχουν επωμιστεί και το έργο των ελέγχων για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω