Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η σχέση με το Ιράν δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια «πολιτική κυρώσεων», όπως αυτή την οποία έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια πολιτική κυρώσεων» και περιορισμών του Ιράν, είπε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

«Όλοι μας γύρω από αυτό το τραπέζι έχουμε τον ίδιο στόχο: να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Από την άλλη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους χαιρέτισε τις «προσπάθειες» του Ντόναλντ Τραμπ να πείσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να απαρνηθεί τα πυρηνικά όπλα, κάλεσε ωστόσο σε επαγρύπνηση και ζήτησε «συγκεκριμένες χειρονομίες από την Πιονγκγιάνγκ».

 

Εντούτοις, σε συμφωνία με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου, ο Μακρόν προειδοποίησε για την εξάπλωση των βαλλιστικών πυραύλων σε οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν.

 

«Στη Μέση Ανατολή, η βαλλιστική βοήθεια που δίνεται στη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και τους Χούθι (της Υεμένης) είναι μια νέα κι ανησυχητική εξέλιξη και πρέπει να σταματήσει προτού αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη τεταμένη περιοχή».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο «χτύπημα» της Moody’s στην τουρκική οικονομία
Επόμενο άρθροΝέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed