Η Ι.Μ. Ζακύνθου για σύμβαση αποκατάστασης Ι.Μ. Στροφάδων

Η Ι.Μ. Ζακύνθου για σύμβαση αποκατάστασης Ι.Μ. Στροφάδων

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και η Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, στοιχεία και όροι της οποίας έχουν ήδη δημοσιευθεί επανειλημμένως, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων» αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς όσους εργάστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού μνημείου, του Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων, του τόπου ταφής του Αγίου μας, της Μονής που μόνασαν σημαντικές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας και του Έθνους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ.Ζ., αναφέρονται τα εξής:
«Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Γέροντά μας Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για τις άοκνες πρωτοβουλίες του για την αναστήλωση της Μονής μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1997.
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Νικόλαο Πολυδωρίδη και κύριο ερευνητή τον Επίκουρο καθηγητή Σταύρο Μαμαλούκο για την άψογη από κάθε πλευρά μελέτη αποκατάστασης.
Τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρο Κοντονή για τις παρεμβάσεις του μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 για την χρηματοδότηση του έργου και την εξασφάλιση κονδυλίου από το ΠΔΕ ύψους 3.500.000 Ευρώ.
Τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο για την υποβολή πρότασης αποκατάστασης της Μονής στο Π.Δ.Ε., ύψους 10.500.000 Ευρώ καθώς και της πρότασης εκτέλεσης λιμενικών έργων στα Στροφάδια ύψους 800.000 Ευρώ, τον κ. Δημήτριο Γιαννούλη Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ζακύνθου καθώς και τα στελέχη της ίδια υπηρεσίας.
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την υιοθέτηση της πρότασης και την αποδοχήτης.
Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Βλαζάκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Βλαχούλη καθώς και τα στελέχη της ίδιας Υπηρεσίας.
Το έργο τώρα έχει φύγει από τα χέρια της Μητρόπολης Ζακύνθου. Ο δρόμος προς την δημοπράτηση από την ΔΑΒΜΜ έχει ανοίξει. Ας ελπίσουμε ότι η ομαλή χρηματοδότηση του έργου θα επιτρέψει την εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσή του».

Φωτο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία, επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση, ύψους 14εκ. ευρώ για το Καστρομονάστηρο Στροφάδων από την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ.Διονύσιο, ενώ για «Ιστορική ημέρα για τον πολιτισμό στα Ιόνια νησιά», κάνει λόγο ο κ.Γαλιατσάτος.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post