«Δικαιωθήκαμε ως κυβέρνηση. Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015, τα κανάλια πληρώνουν τον φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7, με αφορμή και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του ΕΣΡ για τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που έλαβαν άδεια.

 

Ο Ν. Παππάς ανέφερε επίσης ότι «καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια».

 

«Το επιχείρημα ότι ‘η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΪ’ είχε μια λειτουργικότητα με ημερομηνία λήξεως. Πλέον, η αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα δεν ήταν έτσι» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφορικά με τις περιφερειακές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες είναι σύνθετη. Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΤο μέλλον της εργασίας μπορεί να είναι λαμπρό