Θα ισχύσουν όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. για τον Turkish Stream

Θα ισχύσουν όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. για τον Turkish Stream

Όλους του ενεργειακούς κανόνες που ισχύουν για όλους τους αγωγούς φυσικού αερίου της Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στον Turkish Stream.

 

Την δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα- Καΐσα-Ίτκονεν , σχολιάζοντας τις αναφορές που έγιναν στο ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Σερβία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

«Σε ό,τι αφορά στον Turkish Stream και τη θέση μας στο ζήτημα αυτό , μπορώ να πω ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα εφαρμόσουμε τους αντίστοιχους ενεργειακούς κανόνες της ΕΕ που ισχύουν για όλους του αγωγούς χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε η Ίτκονεν.

 

Το ζήτημα της ενδεχόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έως την Σερβία τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει στις σερβικές υποδομές το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να φθάσει ο αγωγός έως την Σερβία

ΠΗΓΗ

Share this post