Συμμετέχοντας στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σχημάτισε στην «καρδιά» της πόλης, σε μια ζώνη πρασίνου 135 τ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, τη μορφή μιας κακοποιημένης γυναίκας με λουλούδια.

Για τη δημιουργία της τοποθετήθηκαν 6.000 φυτά με χιλιάδες εποχιακά λουλούδια σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς κι απαιτήθηκαν επτά ημέρες εργασίας από τα  συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με μια φωνή: Καμία γυναίκα μόνη», είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα (25/11) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές και μπορεί να είναι παντού, στην εργασία, στην οικογένεια, στο σπίτι, ακόμη και στον δημόσιο χώρο. Στην πόλη μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο αριθμός των γυναικοκτονιών, που στη χώρα μας είναι τεράστιος, θα πρέπει να μας βάλει όλους όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Με υποδομές, με ψυχολογική υποστήριξη, αλλά κυρίως με τον ρόλο όλων μας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σήμερα είναι μια μέρα που όλοι υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών. Η βία σε κάθε της έκφανση, δυστυχώς, μας έχει κατακλύσει. Ειδικά η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που έχει ως στόχο όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά κάθε ευάλωτη ομάδα, κάθε διαφορετικό», υπογράμμισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοποπούλου, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς, μετράμε έναν μεγάλο αριθμό γυναικοκτονιών. Θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και κυρίως να δώσουμε ένα στήριγμα στις γυναίκες, ώστε να μιλάνε και να καταλάβουν ότι δεν είναι οι μόνες και δεν είναι μόνες. Ως συντεταγμένη πολιτεία κι ως φορείς θα είμαστε δίπλα τους».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛένα Δροσάκη: Η αποκάλυψη για το σοβαρό πρόβλημα υγείας
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα μας δώσουν νέα εντολή για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει