«Ξεκινήσαμε με την προώθηση των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας, ένα πρόγραμμα, ύψους 1,8 εκ. ευρώ περίπου, με εξαιρετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε με δύο ακόμα προγράμματα, ύψους 5 εκ. ευρώ,  για την προώθηση φρούτων και λαχανικών, όπως είναι για παράδειγμα οι φράουλες, αλλά και οι βρώσιμες ελιές της Δυτικής Ελλάδας, στις χώρες της Ε.Ε. Στόχος μας είναι η μετατροπή των προϊόντων μας σε σπεσιαλιτέ, δηλαδή η ανάδειξή τους ως κορυφαία ποιοτικά προϊόντα της Ευρώπης και η ένταξή τους στην ελίτ των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της ηπείρου μας».

Στις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών αγροτικών της προϊόντων, αναφέρθηκε εκτενώς ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας την εκδήλωση για την  παρουσίαση του προγράμματος «Προώθηση οίνων της ΠΔΕ σε αγορές τρίτων χωρών» που έχει ως χώρες – στόχους την Κορέα και την  Ιαπωνία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, στην Πάτρα, έγινε ο απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά το πρώτο έτος του προγράμματος, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της νέας περιόδου.

Κατά τη συζήτηση καταδείχθηκε η σημασία της συνέχισης αντίστοιχων προγραμμάτων, ενώ διπλωμάτες μετέφεραν την επιθυμία να πραγματοποιηθεί ταξίδι γνωριμίας στις συγκεκριμένες αγορές από τους ίδιους  τους οινοποιούς.

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, τονίζοντας: «Πλέον στρέφουμε την πυξίδα μας, προς μία αγροτική παραγωγή συνυφασμένη με την καινοτομία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Δημιουργώντας ενεργειακές κοινότητες για την ενεργειακή απελευθέρωση των αγροτών μας, στηρίζοντας το εδαφολογικό εργαστήριο, αλλά και δημιουργώντας πολιτικές για τη διαχείριση της πρωτογενούς παραγωγής σε προστατευόμενες ζώνες μεγάλης οικολογικής σημασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Θα κάνω τα πάντα για να διεκδικήσουμε τίτλους»
Επόμενο άρθροΘησαυροί της Κρήτης ταξιδεύουν στη Μασσαλία