Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την εκκίνηση των σημερινών συναλλαγών, καθώς η αντιευρωπαϊκή ρητορική από υψηλόβαθμο μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου τρόμαξε τους επενδυτές, προκαλώντας ξεπούλημα στα κρατικά ομόλογα της χώρας και οδηγώντας τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών σε χαμηλό 19 μηνών.

 

Οι ιταλικές τράπεζες σημείωσαν βουτιά 2,8% αφού ο Κλαούντιο Μπόργκι, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού στην κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η Ιταλία θα ήταν καλύτερα εκτός ευρωζώνης.

 

Οι τράπεζες ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη, παρασύροντας πτωτικά τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, που υποχώρησε κατά 0,6% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Η άνοδος των μετοχών των πετρελαϊκών εταιριών, χάρη στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, μετρίαζε τις απώλειες.

 

Ο STOXX 600 σημειώνει απώλειες 1,7% από την αρχή της χρονιάς λόγω ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και για την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ δεν είναι Σοβιετική Ένωση
Επόμενο άρθροCNBC: Δοκιμάζονται οι σχέσεις Αθήνας