Κίνδυνος διχασμού στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης

Κίνδυνος διχασμού στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο ορισμός στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου του κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Βασιλείου Πλιώτα, δυο προσωπικοτήτων του δικαστικού σώματος με ξεχωριστή, καταγεγραμμένη πορεία, θα έπρεπε να ενδιαφέρει μόνο ως μια νέα αφετηρία για μια συνολική αναβάθμιση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην Ελλάδα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια ασκεί κριτική στη ΝΔ για τον τρόπο που επέλεξε να κινηθεί όταν η προηγούμενη κυβέρνηση εκκίνησε την ίδια διαδικασία.

«Ωστόσο, η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που εκκίνησε η διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως όριζε το Σύνταγμα και ο νόμος, έδειξε ποιά είναι η αντίληψή της για το θεσμό, με την απόρριψη της πρότασης για συναινετική επιλογή προσώπων. Θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να γίνεται έρμαιο στην αρένα των πολιτικών αντιπαραθέσεων»σημειώνει.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «η απουσία της πλειοψηφίας των δικαστών, που προτάθηκαν από την ίδια τη Ν.Δ. κατά τη διαδικασία ακρόασης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επιβεβαίωσε τη στάση απαξίωσης και έμμεσου πολιτικού ‘χρωματισμού’ δικαστικών προσώπων».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι ότι «ο τρόπος με τον οποίον ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία ορισμού της ηγεσίας των δικαστηρίων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., εγκυμονεί τον κίνδυνο διχασμού στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post