Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων στον Δήμο Παύλου Μελά, με στόχο τη διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων, τη διευκόλυνση της απορροής και την αποφυγή κινδύνων πλημμύρας. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να προληφθούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, λόγω των φθινοπωρινών καταιγίδων.  Οι εργασίες απομάκρυνσης αυτοφυούς βλάστησης, λυμάτων, απορριμμάτων και φερτών υλικών που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων από τα αστικά ρέματα, εντάσσονται στον γενικότερο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του δήμου, ο οποίος εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά εντείνεται τέτοια εποχή.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 5-9 Οκτωβρίου 2020, με συντονισμένες ενέργειες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων Δημήτρη Αθάνατου και Σάκη Λαζαρίδη, αφορούν στο ρέμα Μυτιλήνης στην Πολίχνη και στο ρέμα Ανθοκήπων στην Ευκαρπία που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

Τα ρέματα είχαν καθαριστεί τον τελευταίο χρόνο μέσα από την εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά πάντα χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις,  λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

 

ΠΗΓΗ:ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω