Μηνύματα προς την Άγκυρα στέλνει και πάλι ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή εφ όλης της ύλης, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Εγώ δεν ψάχνομαι για καυγά και νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να ψάχνεται για καυγά χωρίς λόγο», σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το οποίο πιστεύω ότι πετύχαμε και με τις πρόσφατες αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου είναι να μην αντιλαμβάνεται πλέον η Ευρώπη τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και Κύπρου ως μία ιδιαιτερότητα κάποιων περιφερειακών γειτόνων και να μας λέει με ένα ψυχρό τρόπο βρείτε τα, αλλά να καταλαβαίνει την ανάγκη επίλυσης σε γεωπολιτικό ζήτημα που αφορά την ίδια την Ευρώπη», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύω στην απειλή των κυρώσεων. Αν φτάσει στο σημείο κάνεις να επιβάλει κυρώσεις τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ένταση μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Το ενδεχόμενο επιβολής των κυρώσεων όμως σε μία οικονομία που ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα έχει μεγάλη αξία», προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει χυδαίο το πρωτοσέλιδο της Αυγής.
«Εγώ κρατώ την ενότητα του πολιτικού κόσμου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη. Κορυφαίο παράδειγμα το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που δείχνει τον πανικό και αν θέλετε την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως θα ήθελα να κρατήσουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Οι δημοκρατικοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες συμπεριφορές», τονίζει.
Όσον αφορά στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι άπαντες κατανοούν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία ένα καθολικό lockdown.
«Εάν υπήρχε κάποιος μαγικός τρόπος να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας και να μην έχουμε τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την επιλογή, προφανώς θα ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος να αφοπλίσουμε τον κορονοϊό. Όλοι όμως κατανοούν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία ένα καθολικό lockdown. Αυτό το οποίο κάναμε δηλαδή τις 6 εβδομάδες του Απριλίου και του Μαΐου», τονίζει.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι δε σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θέτοντας εκτός πλάνου ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, κυνικού οπορτουνισμού που δεν μου ταιριάζει αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσέθετε κάτι πολιτικά», σημειώνει, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο του ανασχηματισμού αναφέρει πως προτιμά να βελτιώνει την απόδοση, παρά να κάνει αλλαγές.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω