Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ροδόπη. Αέρηδες, αστραπές και έντονη βροχόπτωση άλλαξαν τελείως το σκηνικό του καιρού. Δυνατή βροχή εντός και εκτός Κομοτηνής, στην πόλη και στους οικισμούς, με τόνους νερού να πέφτουν σε λίγα λεπτά της ώρας.

Βροχή από το Λοφάριο και τους Αγίους Θεοδώρους έως το Γλυκονέρι και το Φανάρι στη Ροδόπη. Με πτώσεις δένδρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ειδικότερα, έντονη βροχόπτωση με χαλάζι και δυνατό αέρα και στο Σώστη. Πολύ δυνατή βροχή και στην Ξυλαγανή. Ενώ στα Αμάραντα η βροχή συνοδεύτηκε με χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού. Δυνατή βροχή και στα Παγούρια, όπου χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι θάφτηκαν στη λάσπη.

Κεραυνοί, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι και στην Ξάνθη από τις οκτώ το πρωϊ και μετά. Στα ορεινά μάλιστα  τα ποτάμια μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Ενώ εντός της πόλης δρόμοι καλύφθηκαν με νερό μη μπορώντας να το απορροφήσουν τα φρεάτια.

Ήδη σημειώνεται ύφεση των καιρικών φαινομένων με το σκηνικό του καιρού να βελτιώνεται αισθητά από το μεσημέρι και μετά σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω