Κινητοποιήσεις στη Λήμνο για τις ελλέιψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο

Κινητοποιήσεις στη Λήμνο για τις ελλέιψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο

Μοιράσου το άρθρο:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο της Λήμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τους εργαζόμενους υπό τη στήριξη του ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ  για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Ζητούν μόνιμες προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα.

Το ψήφισμα της σημερινής κινητοποίησης:

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στο Νοσοκομείο Λήμνου, καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που ακολουθούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχουν σοβαρές ευθύνες , γιατί συναποφασίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία, στη λειτουργία των νοσοκομείων με όρους επιχειρήσεων, στο σπρώξιμο των ασθενών στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, αν έχουν βέβαια να πληρώσουν, πέρα από τη φοροληστεία και τα χαράτσια που υφίστανται συνεχώς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο του νησιού μας, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις υπουργών, κυβερνητικών παραγόντων και υποψηφίων βουλευτών ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο σήμερα είναι καλύτερη από πριν.

Απαιτούμε :

· Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με το μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων Οργανισμός λειτουργίας του.

· Νέο Οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

· Κάλυψη του νοσοκομείου με τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

· Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post