Για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για ολέθρια αποτελέσματα λόγω της ακραίας χαλάρωσης των μέτρων.

Αρχικά, ο καθηγητής μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων που φέρνει η διασπορά των παραλλαγών της Όμικρον. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», είπε συγκεκριμένα: «Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν «πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα». Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας».

«Κακώς καταργήθηκαν οι μάσκες»

«Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων» είπε ακόμη ο ίδιος. «Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς» πρόσθεσε.

Η εκτίμηση Σαρηγιάννη

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναμένουμε πλέον μια αποκλιμάκωση.

«Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν (…) Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά τώρα στο Αλιβέρι Ευβοίας: Οι πρώτες εικόνες
Επόμενο άρθροΟικονόμου για φωτιές: Δεν θριαμβολογούμε, έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι