«Οι ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι θα νοσήσουν από την Όμικρον» επεσήμανε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επίσης τόνισε πως η τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, πρέπει να γίνει από όλους, γιατί προφυλάσσει και διασφαλίζει και από την παραλλαγή Όμικρον.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στη ΕΡΤ φάνηκε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες σταδιακά η ζωή μας θα αλλάξει με την μείωση των δεικτών της πανδημίας και «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας».

«Συγκριτικά με την παραλλαγή “Δέλτα” η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τεράστια», υπενθύμισε η κ. Παγώνη.

«Ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον»

«Αυτό που επισημάναμε είναι ότι οι εμβολιασμένοι την Όμικρον την περνάνε με πιο απλά συμπτώματα, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους στους οποίους τα συμπτώματα είναι βαρύτερα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid», είπε.

«Ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον» διευκρίνισε, ενώ για την ασθενή που απεβίωσε με την παραλλαγή Όμικρον είπε: «νοσούσε βαριά με καρκίνο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατός της προήλθε από την Όμικρον. Επιδείνωσε μόνο την όλη κλινική της κατάσταση».

«Εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς δείκτες θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αλλά μόνο με ασθενείς με την παραλλαγή Δέλτα» σημείωσε και υπογράμμισε πως «αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς μετά τον Ιανουάριο», ενώ φάνηκε αισιόδοξη ότι η ζωή μας θα αλλάξει και «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο κυριότερος λόγος που παραιτούνται οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΒιασμός στη Θεσσαλονίκη – «Με άρπαξαν τρία άτομα – Ξύπνησα χωρίς ρούχα» – Τι λέει η 24χρονη