Μεγάλο λαϊκό γλέντι αλλά και διαμαρτυρίες στους Αμπελόκηπους

Μεγάλο λαϊκό γλέντι αλλά και διαμαρτυρίες στους Αμπελόκηπους

Tην Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8μμ στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα), ο Πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, διοργανώνει μεγάλο λαϊκό γλέντι με πολυπληθές παραδοσιακό συγκρότημα και χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως δεν είναι μόνο το γλέντι που απασχολεί το σύλλογο.

Με επιστολή διαμαρτυρίας που στάλθηκε στους: Δήμο Αθηναίων Κοιν.: Φορείς, κατοίκους Αμπελοκήπων, ΜΜΕ Θέμα: Να μην παραχωρηθεί το παρκάκι, έκτασης 500 τετρ. μέτρων, επί της οδού Λ. Ριανκούρ (Αμπελόκηποι – Αθήνα), ο σύλλογος αναφέρεται στη χρήση εργοταξίου παρακείμενης ανεγειρόμενης οικοδομής.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρίας μας για την απόφαση (υπ’ αριθ. 176162/26-6-19) της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Οδοποιίας και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων κ. Τουρή με την οποία «χορηγείται στην εταιρείας ΝΟΒΑΛ άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Λ. Ριανκούρ μεταξύ των οδών Πάγκα και Λασκαρίδου, διαστάσεως 48,39 μμ μήκος και 10,17μμ πλάτος, για τοποθέτηση οικοδομικών υλικών, και για χρονικό διάστημα μέχρι το πέρας των οικοδομικών εργασιών, της παρακείμενης ανεγειρόμενης οικοδομής (γραφείων και καταστημάτων), στο οικοδομικό τετράγωνο Λ. Ριανκούρ, Λασκαρίδου, Λ. Κηφισίας, Πάγκα».

Επισημαίνουμε ότι 1) Ο κοινόχρηστος αυτός χώρος που παραχωρείται είναι ένα διαμορφωμένο παρκάκι με 3 πανύψηλες αργυρόφυλλες λεύκες, δενδρύλλια, και λιγοστά παγκάκια κλπ, που φυσικά το χαίρονται οι κάτοικοι (ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ). 2) Η όλη διαδικασία έγκρισης της παραχώρησης έγινε σε αστραπιαίο χρόνο σε προεκλογική περίοδο κυριολεκτικά εν κρυπτώ.

21/6/19 Παρασκευή. Υπέβαλλε αίτηση προς το Δήμο προς το Δήμο Αθηναίων η εταιρεία ΝΟΒΑΛ για κατάληψη του Πάρκου

26/6/19 Τετάρτη Εγκρίθηκε η αίτηση από το Δήμο Αθηναίων (Δ/νση οδοποιίας) χωρίς να λάβουν γνώση οι αρμόδιοι φορείς όπως: Η Δ/νση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, η 7η Δημοτική κοινότητα αλλά και ο σύλλογός μας.

28/6/19 Παρασκευή. Η εταιρεία ΝΟΒΑΛ καταλαμβάνει το παρκάκι και δημιουργεί περίφραξη με λαμαρίνα ύψους 3μμ.

Λυπούμαστε ειλικρινά γι’ αυτή την συμπεριφορά του Δήμου Αθηναίων, που δεν έχει συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία που έχουν τα πάρκα (ακόμη και τα μικρότερα), σε επίπεδο γειτονιάς, ως χώροι πρασίνου, επικοινωνίας και πολιτιστικής δημιουργίας.

Απαιτούμε Να ανακληθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση της Δ/νσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων.
Όλοι μαζί κάτοικοι και φορείς θα αντιδράσουμε Άμεσα, ενωτικά και αγωνιστικά».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post