Μείωσε τις ποινές των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά στο πρώην ΙΚΑ Βόλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας χθες. Το σκάνδαλο έγινε τη διετία 2006-2007 που είχε ζημιώσει τον ασφαλιστικό φορέα με 585.000 €.
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, σε βαθμό κακουργήματος, ήταν επτά, αλλά οι δύο δεν είναι εν ζωή, ενώ για τον πέμπτο η δίωξη είχε παραγραφεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων τον ιδιώτη έμπορο ορθοπεδικών που ήταν βασικός κατηγορούμενος και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως, ενώ του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 30.000 €. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

Ένοχος για υπεξαγωγή εγγράφων κρίθηκε πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή (πρωτόδικα πέντε έτη φυλάκισης), ενώ η κατηγορία παραγράφηκε για δεύτερο υπάλληλο του ΙΚΑ.
Ο τρίτος υπάλληλος του ΙΚΑ και πρώην διευθυντικό στέλεχος που κατηγορούνταν για συνέργεια σε απάτη, συνέργεια σε πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση και απιστία αθωώθηκε, όπως και μια τέταρτη υπάλληλος της υπηρεσίας, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη – Αισιόδοξοι οι γιατροί για την κατάσταση της εγκύου που προσβλήθηκε από κοροναϊό
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα κατάρτισης σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα