Την πρόσληψη 100 νέων συνοριοφυλάκων που θα έχουν έδρα την Καβάλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψη του  το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς και στελέχη της διεύθυνσης.

Στόχος της επίσκεψής του τόσο στην Καβάλα όσο και στους άλλους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι η θωράκιση της περιοχής από την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα.
Προτεραιότητα, είπε ο υπουργός, αποτελεί ο μηδενισμός των ροών. Ήδη στον Έβρο έχει γίνει μία πολύ μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, εκτελείται ένα έργο που έχει ως στόχο να θωρακίσει ηλεκτρονικά την επιτήρηση των συνόρων μας με ραντάρ, κάμερες και όλα τα αναγκαία μέσα, ούτως ώστε να υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα στα σύνορα. Έχουν προσληφθεί 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία σε λίγες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε με έμφαση ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια «ούτως ώστε να μην περνάει κανένας λαθροδιακινητής, κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας». Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό, ότι πριν από λίγες μέρες, τοποθετήθηκαν στην Α.Δ. Καβάλας αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ αποσπάστηκαν και ήδη εργάζονται στην Καβάλα 30 συνοριοφύλακες από άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω