Παραδόθηκε από τον Δήμο Μονεμβασίας η νέα σχολική μονάδα που θα στεγάσει τους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Βοιών

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης  δήλωσε:

«Μετά από μεθοδευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως στόχο τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης το  Δήμο Μονεμβασίας, κατασκευάσθηκε και ολοκληρώθηκε μια ακόμη νέα σχολική μονάδα στην Κοινότητα Νεάπολης  προϋπολογισμού 1.009.666,88 € (πλέον ΦΠΑ 24%), η οποία θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου στη Δ.Ε. Βοιών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, τη διοικητική παραλαβή και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές της Δ.Ε. Βοιών και στο εκπαιδευτικό προσωπικό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το τελευταίο 15ήμερο με τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, της Διευθύντριας και των καθηγητών του Γυμνασίου, έγινε δυνατή η μεταφορά του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του και κατέστη δυνατή η λειτουργία του Γυμνασίου στο νέο κτίριο.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου  σε όλους όσους μόχθησαν για την επίτευξη του επιτυχόντος αποτελέσματος».

Το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί πλέον το Γυμνάσιο Νεάπολης συνολικής δόμησης 1.274,20 μ2, σύμφωνα με τα προδιαγραφόμενα στο σχετικό κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από: Υπόγειο – πρώτο ισόγειο συνολικής δόμησης 492,29 μ2 στο οποίο βρίσκονται το λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας WC, WC για Αμεα και αποθηκευτικούς χώρους, το δεύτερο ισόγειο συνολικής δόμησης 528,77 μ2 με WC αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και παρασκευαστήριο και τον 1ο όροφο συνολικής δόμησης 253,14 μ2 στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, WC προσωπικού, Αμεα και χώρους αναμονής.

Ταυτόχρονα ανακαινίστηκε ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι – ημιυπαίθριοι χώροι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙσχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά
Επόμενο άρθροΑφρικανική πανώλη των χοίρων: Επενδύσεις πρόληψης του νοσήματος – Ποιες ενισχύονται