Μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Γιώργο Βαζάκα,η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 46χρονο Ισπανό, Εμανουέλ Καγέχα Ρενέδο.

Πρόκειται για προπονητή που έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας,του Καμερούν και του Ομάν. Γεννήθηκε το 1975, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, με πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία. Μιλά τρεις γλώσσες, Ισπανικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Νέων της Νόγια την περίοδο 2001-02, ανέλαβε στη συνέχεια την πρώτη ομάδα και έμεινε στον πάγκο της μέχρι το 2006. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η επίσης ισπανική Σαντόνα, επέστρεψε στη Νόγια, για να εργαστεί το 2010 στο Καμερούν και συγκεκριμένα στην Ντουάλα, ομάδα Α’ κατηγορίας.

Ακολούθησε η θητεία του στην ισπανική Λογκρονιές, στην Πορτουγαλέτε, στην Μπαλμασέντα, στην Ουνιόν Μπαλομπεντίκα, ενώ την περίοδο 2015-16 εργάστηκε στην Αλ Νασέρ, ομάδα Α’ κατηγορίας του Ομάν.

Επέστρεψε στην Ισπανία και στην Καστεγιόν (Secunda Division) την περίοδο 2016-17, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν προπονητής στην ισπανική Σοκουεγιάμος. Τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκε στη Β’ κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, στην Τολέδο και στη Λαρέδο, έχοντας ως ποδοσφαιριστή τον Όσκαρ Σιαφά,τωρινό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ, ο Εμανουέλ Ρενέδο θα βρίσκεται την Παρασκευή στην Ελλάδα, μαζί με τον Τζον Μάζα Άλβαρεζ, ο οποίος θα είναι ο assistant coach και αναλυτής της ομάδας. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί την περσινή αγωνιστική περίοδο στη Λαρέδο.

Στο προπονητικό τιμ παραμένει ο Γιάννης Λάλας, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Μούρας.

Προηγούμενο άρθροΠλαστά rapid test – Συλλήψεις και δικογραφία για αστυνομικούς και στρατιωτικούς
Επόμενο άρθροΤροχαίο με σχολικό – Πώς σώθηκαν τα 11 παιδιά