«Να γίνει τουριστική προβολή από τον Δήμο για το Long Pelion Trail», δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, ο διεθνής ορειβάτης και Βολιώτης, Νίκος Μαγγίτσης, καθώς διέσχισε μαζί με άλλα εννέα άτομα, 190 χιλιόμετρα στο Πήλιο, μέσα σε 55 ώρες.

Ο κ. Μαγγίτσης, ο οποίο είναι ο πρώτος Έλληνας που πάτησε ποτέ στο Νότιο Πόλο, δήλωσε πως πρέπει αυτή η δράση να προβληθεί από τους Δήμους και την Περιφέρεια, ώστε το Πήλιο να προσεγγίσει τουρίστες και μέσα από την ορειβασία. Μάλιστα, ανέφερε πως άμεσα πρέπει να καθαριστούν και να βελτιωθούν οι δρόμοι του Πηλίου, ώστε να «συμβαδίζουν» με την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου του Βουνού των Κενταύρων.

Το Long Pelion Trail είναι μια έμπνευση και ιδέα του Νίκου Μαγγίτση. Πήρε ταυτότητα και χαρακτήρα τα τελευταία 2 χρόνια και φέτος ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί το όραμα.

Μια παρέα δέκα απίθανων τύπων με την καθοδήγηση του Νικόλαου Μαγγίτση, την στήριξη του true adventure Greece έκανε την διάσχιση του Πηλίου από το βορρά (Καμάρι) έως το Τρίκερι (Αγία Κυριακή) περπατώντας για 190 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας συνολικά 7580 μέτρα, μέσα στο πράσινο του Πηλίου ανάμεσα σε δύο θάλασσες, απολαμβάνοντας την ομορφιά που μας χαρίζει αυτός ο τόπος.

Για την κάλυψη της απόστασης χρειάστηκαν συνολικά 55 ώρες και 20΄λεπτά πεζοπορίας σε όμορφα μονοπάτια, μοναδικά καλντερίμια και αγροτικούς δρόμους καλυμμένους από πανύψηλες οξιές. Η διαδρομή αν και σε αρκετά σημεία ήταν απαιτητική, διανύθηκε από όλη την ομάδα χωρίς καμία απώλεια και κανένα τραυματισμό.

Το ανάγλυφο και το τοπίο της διαδρομής χαρακτηρίζεται στο σύνολο από θάλασσα σε κορφές και πάλι θάλασσα διασχίζοντας κατάφυτες περιοχές με οξιές και ρεματιές με πυκνή βλάστηση. Στο Νότιο τμήμα η χαμηλή βλάστηση δίνει ιδιαίτερη ομορφιά, περπατώντας στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής υπό σκιά. Η λέσχη ειδικών δυνάμεων ήταν εκεί με την πολύτιμη βοήθεια της.

Το βουνό προσφέρεται για την διατήρηση ασφαλών αποστάσεων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, έτσι ώστε η πραγματοποίηση της ήταν δυνατή, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Την ομάδα αποτελούσαν οι:
Νίκος Μαγγίτσης
Νίκος Γλιάτης
Δημήτρης Γλιάτης
Νίκος Σκιαθίτης
Γιώργος Ράιος
Κώστας Παναγιώτου
Παύλος Παρασκευόπουλος
Απόστολος Βλαχάβας
Έρικ Βλάχος
Ζήνων Λουλούδης
Περισσότερες πληροφορίες
Νίκος Μαγγίτσης

*Φωτογραφίες από τον Βασίλη Οικονόμου