Με αφορμή κάποια κρούσματα κακοποίησης, αλλά και θανάτωσης ζώων το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Αμαρουσίου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι βάσει του νόμου τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα προστατεύονται και η κακοποίηση ή θανάτωσή τους επιφέρει πρόστιμο και ποινή φυλάκισης για τον δράστη.

Η Διοίκηση του Δήμου – όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της –  σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο και έχουν ήδη προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για τη διαφύλαξη της ευζωίας των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων και προσθέτει:

«Η προστασία της ευζωίας των ζώων είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους, αλλά κάθε πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την ευζωία των ζώων Γιάννης Ιωαννίδης προτρέπουν τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Γραμμή της Ελληνικής Αστυνομίας 10410 ή στη Γραμμή Δημότη Δήμου Αμαρουσίου 15321.

Το πιο ενδεικτικό για τον πολιτισμό μιας χώρας, ιδίως για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και της εποχής που διανύουμε, είναι η στάση της απέναντι στους αδύναμους. Και δεν υπάρχουν πιο αδύναμα πλάσματα σε μια κοινωνία από τα αδέσποτα ζώα».

Πληροφορηθήκαμε πως 5 γατάκια θανατώθηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου σε 3 διαφορετικές περιοχές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις ποιοι προκάλεσαν τα περιστατικά αυτά, αλλά όχι αποδείξεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου θα προβεί κατά πως φαίνεται σε μηνύσεις κατ΄αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη μάθαμε πως έως σήμερα ο Δήμος έχει προχωρήσει σε 240 στειρώσεις σε γάτες και στην περίθαλψη 180.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΑΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις πληρωμής για τα συστήματα ποιότητας
Επόμενο άρθροΚατρίνης: Ανεξέλεγκτος παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων