«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία.
Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωϊνή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη ο πρύτανης ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Για απαγόρευση του συναθροίζεσαι

Ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσαι αλλά και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μία άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους.

Για κορωνοϊό  στη Θεσσαλονίκη

Ευτυχώς αρχίζει και γίνεται ατομική συνείδηση. Δεν υπάρχει η κυκλοφορία που υπήρχε και φυσικά αυτό δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας, γιατί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε σε όλες μας τις πτυχές της ζωής. Η αισιοδοξία είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο. Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς!

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω