Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον ΣΕΤΕ.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτική ερμηνεία και διαστρέβλωση της τοποθέτησης του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει σε εκλογές γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ακρίβειας και τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κλπ που θα εξασφαλίσουν ομαλή προεκλογική περίοδο.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για παλαιοκομματικό τακτικισμό και αντιθεσμική τοποθέτηση, χρέωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άθλια τραμπικού τύπου υπονοοούμενα για το σπουδαιότερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης που είναι η δημοκρατική ομαλότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός έθεσε με σαφήνεια και ειλικρίνεια το πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις εκλογές. Ούτε η επιλεκτική ερμηνεία, ούτε πολύ περισσότερο η διαστρέβλωση της τοποθέτησης του έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο στο δημόσιο διάλογο, τους πολίτες και την Πατρίδα. Άλλωστε τα ζητούμενα των πολιτών είναι άλλα. Για αυτό και η Κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην προσπάθεια ανακούφισης της κοινωνίας, στήριξης των επιχειρήσεων και διασφάλισης των εθνικών δικαίων.

»Στη δική μας κλίμακα αξιών ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής όλων. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, εθισμένος στον παλαιοκομματικό τακτικισμό, δεν βλέπει μπροστά του ανθρώπους, αλλά «κουκιά». Τον ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον, το δικό του και του κομματικού του μηχανισμού.

»Έφτασε μάλιστα στο σημείο, με την αντιθεσμική του τοποθέτηση, να αφήσει άθλια, «τραμπικού» τύπου, υπονοούμενα για το σπουδαιότερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που είναι η δημοκρατική ομαλότητα. Είναι ολοφάνερο ότι στην προσπάθεια του να οικοδομήσει γραμμή εσωκομματικής άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο δεν έχει κανένα φραγμό, θεσμικό και πολιτικό».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠερνάει ιατρικά και υπογράφει ο Αλέ
Επόμενο άρθροΣυνομιλία Μητσοτάκη με Ζελένσκι | in.gr