«Το Ταμείο Ανάκαμψης χαρακτηρίζεται εξαρχής από απόλυτη διαφάνεια, καθώς το σύνολο των σχετικών αποφάσεων δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες και τη Βουλή» σημειώνει σε δήλωση του, με την οποία απαντά στην ανάρτηση του  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε «εφαρμόζεται σε απόλυτη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα εξαιρετικά αυστηρό και απαιτητικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου, το οποίο διαθέτει πρόσθετες δικλείδες διαφάνειας και διασφαλίσεις, πλέον των ήδη εφαρμοζόμενων στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ τελικός ελεγκτής στη διαχείριση των πόρων παραμένει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από ευρωπαϊκής πλευράς, και το Ελεγκτικό Συνέδριο από πλευράς εθνικής νομοθεσίας».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Με πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης

«Αντί λοιπόν για κυνήγι μαγισσών θα ήταν καλύτερο για την ελληνική κοινωνία να μας ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αναλυτικό του σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και τη λάσπη, ενώ η Κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Στην ανάρτηση του ο κ. Τσίπρας, αφού σχολίαζε δηκτικά την απόρριψη του αιτήματός του, για συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης, κάνει και μία αναφορά στις πρόωρες εκλογές και τον πρωθυπουργό:

«Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέσσερις μήνες μετά, την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές, παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξετάσεις στο Βόλο για την απόκτηση άδειας ταξί
Επόμενο άρθροΦωτιά στην Πεντέλη: Σοκάρουν οι διάλογοι των Αρχών την ώρα της πυρκαγιάς