Δύο τρισεκατομμύρια ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που ζητά η Επιτροπή Αυτοχθόνων Ελλήνων (μια μορφή Θεματοφυλάκων), που υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής και ζητούν αποζημίωση για αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο εξώδικο που συνέταξαν δίνουν και μια εναλλακτική. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει ολόκληρο το ποσό με τη μία, προτείνουν 500.000 ευρώ την ημέρα, μέχρι να γίνει η εξόφληση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είχαν κόψει πριν από δύο μέρες πρόστιμο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Πρόστιμα και σε άλλους περιφερειάρχες

Αντίστοιχη εξώδικη διαμαρτυρία έχουν λάβει κι άλλοι περιφερειάρχες στη χώρα.

Προ ημερών, έστειλαν πρόστιμο στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας του να πληρώσει το αστρονομικό ποσό του 1 τρις εκατομμυρίου 799 δισεκατομμυρίων 616 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως φαίνεται στο χαρτί που του έστειλαν και που δημοσίευσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Facebook, οι «Αυτόχθονες» δίνουν και τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλής σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν έχει εύκαιρο τα σχεδόν δύο 2 τρις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Συναγερμός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων – Τα μέτρα που λαμβάνονται
Επόμενο άρθροΠέθανε η Ρόνι Σπέκτορ, η θρυλική τραγουδίστρια των Ronettes