Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την οποία διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, τονίζοντας ότι τα επιτόκια θα μείνουν κοντά στο 0 για μεγάλο διάστημα, ενώ επιβεβαίωσε ότι πλέον στόχο της αποτελεί η επιτάχυνση του πληθωρισμού άνω του 2%.

Η διήμερη συνάντηση της κεντρικής τράπεζας ήταν η πρώτη στο πλαίσιο ενός πρόσφατα εγκριθέντος πλαισίου, στο οποίο επιδιώκει να αυξήσει τον πληθωρισμό άνω του 2% για να αντισταθμίσει τις περιόδους που βρισκόταν χαμηλότερα του 2%, του μακροχρόνιου όσο και άπιαστου στόχου της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,31%, κλείνοντας στις 28.081,26 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,46%, υποχωρώντας στις 3.385,58 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,25%, στις 11.050,47 μονάδες.

Η μετοχή του Spotify υποχώρησε 1,3% μετά την ανακοίνωση της Apple ενός πακέτου για όλες τις υπηρεσίες που μειώνει το κόστος συνδρομής για την υπηρεσία Apple Music.

Στον αντίποδα η μετοχή της FedEx έκανε άλμα 5,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 καλύτερων από το αναμενόμενο.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 25 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, με τον Nasdaq να παρουσιάζει 72 νέα υψηλά και 16 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανήλθε στα 9,80 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,41 δισ. των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή: Μάχη να μη φτάσει σε σπίτια

Πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη – Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Πρέπει να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα

Επίσκεψη Κοντοζαμάνη στη Θεσσαλονίκη – Σχέδιο για την αναχαίτιση του κορωνοϊού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω