Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από προσωπικότητες κύρους

Ολοκληρώθηκαν οι ψηφιακές εκλογές σε 10 Ιδρύματα της χώρας, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των νέων Συμβουλίων διοίκησης τους. Αυτή την περίοδο δε, τα ανώτατα Ιδρύματα, επιλέγουν τα εξωτερικά μέλη που θα ολοκληρώσουν και την σύνθεση τους. Όπως φανερώνει το ρεπορτάζ ωστόσο, σε πολλά ΑΕΙ η σχετική πρόσκληση δεν προσέλκυσε υποψηφίους ακαδημαϊκού ή επιχειρηματικού κύρους.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι στις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή και από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%.

Όπως είναι γνωστό, στην νέα μορφή τους τα νέα Συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ θα αποτελούνται από 6 εσωτερικά μέλη εκλεγμένα μεταξύ των καθηγητών κάθε Ιδρύματος και πέντε εξωτερικά μέλη από προσωπικότητες του ευρύτερου πανεπιστημιακού ή κοινωνικού γίγνεσθαι. Μεταξύ των εκλεγμένων μελών τους, τα Συμβούλια αυτά (στο σύνολο τους) θα επιλέγουν τον πρύτανη τους που θα είναι και πρόεδρος του Συμβουλίου.

Τα πανεπιστήμια που εκλέγουν σύντομα τις νέες διοικήσεις τους είναι τα Γεωπονικό, Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ελληνικό Μεσογειακό (πρώην ΤΕΙ Κρήτης)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης – Νέες άδειες για εξορύξεις
Επόμενο άρθροΗ ΕΚΟ Μέγας Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ