Την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την SIA των δραστηριοτήτων επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έναντι 387 εκατομμυρίων ευρώ, γνωστοποιούν οι δύο εταιρείες.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα της εν λόγω συναλλαγής, η SIA γίνεται παίκτης με ηγετικό ρόλο στις εν λόγω περιοχές, προσφέροντας υπηρεσίες επεξεργασίας καρτών, την παραγωγή τους, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και back-office, δραστηριότητες που περιλαμβάνουν 13,3 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, 1,4 δισεκατομμύρια συναλλαγές, καθώς και τη διαχείριση περισσότερων από 300.000 τερματικών POS και 6.500 ΑΤΜs. Οι εν λόγω δραστηριότητες εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε επτά χώρες: την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία. Σημειώνεται ότι το 2017, οι εν λόγω δραστηριότητες απέφεραν στην First Data έσοδα της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η First Data παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή της δραστηριότητα έκδοσης και επεξεργασίας και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί μια σημαντική βάση πελατών κυρίως μέσω της πλατφόρμας VisionPLUS.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς ο Nicola Cordone, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της SIA, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

“Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και περήφανοι για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων επεξεργασίας καρτών της First Data σε Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, γεγονός που μας καθιστά τον νούμερο ένα παίκτη στην εν λόγω περιοχή.

Η εξαγορά αυτή θα αυξήσει τα έσοδα της SIA, τα οποία σε pro-forma βάση του 2017, θα αυξηθούν κατά περίπου 18% ενώ το μερίδιο εσόδων από δραστηριότητα στο εξωτερικό αναμένεται να ανέλθει σε 33% από 20% επί του συνόλου, το οποίο ανέρχεται σε 670 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να γίνουμε ο κορυφαίος ανεξάρτητος πάροχος ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στα κέρδη το α΄ εξάμηνο
Επόμενο άρθροΓιατί η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν υποτονική προς μέτρια