Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πώλησε μετοχές της εταιρείας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα που έγινε η ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BionTech κατά του κορωνοϊού έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Οι μετοχές της Pfizer και της BionTech έκαναν «ράλι» μετά τα θετικά νέα. Η αμερικανική εταιρεία είχε άνοδο 8% τη Δευτέρα και η γερμανική ακόμη περισσότερο, με κέρδη 15%.

Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλά πώλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που σημαίνει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5,57 εκατ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε σε e-mail της στο CNN Business ότι η συναλλαγή έγινε διότι οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν σε ένα προκαθορισμένο ύψος τιμής που είχε οριστεί από τον Μπουρλά στις 19 Αυγούστου.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Pfizer και ο Μπουρλά σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι «εξαργυρώνουν» τα καλά νέα, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών».

Άλλη μία αξιωματούχος της Pfizer, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Σάλι Σουζμάν, επίσης πώλησε μετοχές τη Δευτέρα στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου. Σύμφωνα πάντα με το CNN, η συναλλαγή αφορούσε 43.662 μετοχές στα 41,94 δολάρια, συνολικής αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Η σφαγή των βιζόν: Μετά τη Δανία… και στην Ολλανδία κρούσματα κορωνοϊού σε φάρμες εκτροφής

Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω