Να ξεκαθαρίσει τη στάση του κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». Σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα δουν το κείμενο της πρότασης μομφής, «αν θα τολμήσει να την κάνει» ο κ. Μητσοτάκης, προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

 

«Πολλές φορές αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει από τα πιο επίσημα χείλη και του κ. Μητσοτάκη αυτή την περίφημη έκφραση, ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν. Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι άοπλος, είναι πολιτικά αδύναμος και απομονωμένος. Και αυτό γιατί κρατάει μια επαμφοτερίζουσα στάση, μέσα από μια τυχοδιωκτική προσέγγιση των πραγμάτων, προσπαθεί μέσα από την πολιτική αναταραχή να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του, μήπως και βρεθεί τρόπος να γίνει πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης.

 

«Είναι κορυφαίο το γεγονός και ξεπερνάει τη λογική, αλλά και τη σοβαρότητα να καταθέτεις τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, επικαλούμενος δήθεν την προστασία της Μακεδονίας και της ιστορίας μας, χωρίς να αναφέρεσαι σε μια γραμμή για το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό τον καθιστά άοπλο πολιτικά και απομονωμένο. Πιστεύω ότι αν προχωρήσει σε μία ακόμα πρόταση δυσπιστίας, χωρίς να ξεκαθαρίζει το κεντρικό ζήτημα, αυτό που είναι ο πυρήνας του προβλήματος, το αν παραχωρούμε το δικαίωμα στους γείτονες να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας, θα βρεθεί και πάλι εκτεθειμένος απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό και απομονωμένος μέσα στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

 

Σημείωσε δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα έχει πει σχετικά ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που περιμένουν να ακούσουν «μια καθαρή κουβέντα, αν παραχωρεί όνομα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν χαρίζει τη Μακεδονία ή όχι».

 

Ο κ. Τοσουνίδης υπογράμμισε ότι η στάση των ΑΝΕΛ είναι καθαρή για να προσθέσει: «είμαστε αποφασισμένοι, καλώντας ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να δούμε το κείμενο αυτής της πρότασης μομφής- αν θα τολμήσει να κάνει πρόταση μομφής, να παράσχει τόσο μεγάλο δώρο».

ΠΗΓΗ