Ο Ντράγκι προβλημάτισε τις Αγορές

Ο Ντράγκι προβλημάτισε τις Αγορές

Mε μικτές τάσεις έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την έλλειψη περισσότερων πληροφοριών στα σχέδια της ΕΚΤ περί χορήγησης μακροπρόθεσμων φθηνών δανείων να ασκούν πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,3%, αν και οι απειλές των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα, σε συνδυασμό με την παραδοχή Ντράγκι ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κινδύνους, επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα.

 

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,3%, καθώς ματαιώθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών ότι ο πρόεδρος Ντράγκι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρίτο γύρο φθηνής χρηματοδότησης. Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε 2,3%, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών περί συγχώνευσης με την Deutsche Bank παραμένει ανοικτό.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή πτώση, όπως και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,47% και στο Παρίσι ο γενικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,25%. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ξεχώρισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστήριου της Λισαβόνας, που ενισχύθηκε 0,94%.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post