Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 52 ετών, ο γιατρός της Βουλής Γιάννης Μητρόπουλος. Νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» και σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, ενώ φέρεται να είχε και υποκείμενα νοσήματα. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και όλα τα κόμματα εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής «ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».

Τα θερμά του συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής, εξέφρασε και ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. «Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας», σημειώνει.

Την ειλικρινή τους θλίψη για τον θάνατο του γιατρού της Βουλής εξέφρασαν και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για άξιο επιστήμονα και εξαίρετο άνθρωπο, που ήταν δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δηλώνοντας συγκλονισμένοι από την πρόωρη απώλεια του «γιατρού τους», όπως τον αποκαλούσαν.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω