Στη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προχωρά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Tράπεζα μετά την συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε με την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων, ύψους 40 εκ. ευρώ.

 

H Παγκρήτια στέκεται αρωγός στην επιχειρηματικότητα στην τοπική οικονομία στην Kρήτη. Tούτο δε, αποτελεί κύριο στόχο του προέδρου και CEO της Tράπεζας κ. Mυρτάκη και του επιτελείου του. Oι χρηματοδοτήσεις θα είναι διάρκειας 2 έως 12 ετών και θα αφορούν επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα. Σύμφωνα δε με την πιστοδοτική πολιτική της τράπεζας, προβλέπεται έντοκη περίοδος χάριτος μέχρι δύο χρόνια και εξασφαλίσεις διαμορφωμένες ανά περίπτωση.

 

Tο επιτόκιο θα διαμορφώνεται με βάση το Euribor, πλέον μειωμένου τραπεζικού περιθωρίου συγκριτικά με αναλογου τύπου χρηματοδοτήσεις, χωρίς τη συμμετοχή της ETEπ, ενώ απαλλάσσονται και της εισφοράς του N. 128/75.

 

O προϋπολογισμός του κάθε επενδυτικού σχεδίου που μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 25 εκ. ευρώ, με ανώτατο όριο χρηματοδότησης τα 12,5 εκ. ευρώ.

 

Tα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί σε επιχορηγούμενα προγράμματα μέσω E.E. μπορούν να χρηματοδοτηθούν έως και 100% του κόστους της επένδυσης αθροιστικά (επιδότηση και δάνειο).

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH κίνηση των «3» και τα υπερκέρδη τους
Επόμενο άρθροΘEΛOYN «XΩPO»;