Συνολικά 160 μάσκες (προστατευτικές ασπίδες προσώπου), οι οποίες παρήχθησαν από εκτυπωτή 3D, παρέδωσαν χθες και σήμερα, 27 Μαρτίου, στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αντίστοιχα, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Σαχαρίδης και ο Ηλίας Φρυτζαλάς, μέλος της ερευνητικής ομάδας TED3D.

faceshields (προστατευτική ασπίδα προσώπου) για όλο το βασικό αλλά και βοηθητικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς

Συγκεκριμένα, χθες δόθηκαν 80 μάσκες στο Νοσοκομείο Βόλου και σήμερα δόθηκαν άλλες 80 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον Ηλία Φρυτζαλά και όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ.

Υπολογίζεται πως συνολικά θα δοθούν 6.000-7.000 μάσκες (ασπίδες) στα νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας και 500-600 λαβές, σύμφωνα με τον κ. Φρυτζαλά, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η επόμενη προγραμματισμένη παράδοση στα νοσοκομεία.

«Να εντείνουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης, ώστε αυτή η πράξη να γίνει και από άλλες ομάδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα», τόνισε ο κ. Φρυτζάλας.

Να σημειωθεί  ότι οι  υπηρεσίες προσφέρονται από τους συνεργαζόμενους εθελοντικά, ενώ τα έξοδα σχεδιασμού, αγοράς πρώτων υλών και παραγωγής τελικών ειδών θα καλυφθούν από ιδίους.

Εκτός από τις μάσκες, έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση και έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των παρακάτω ειδών:

Hands free λαβές για τα νοσοκομεία σε μία προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του ιού μέσω της αφής
Βαλβίδες για αναπνευστικές συσκευές αποκατάστασης και υποστήριξης της αναπνοής

 

Φίλτρα αναπνευστικών συσκευών
Προηγούμενο άρθροΗχητικό Μέρκελ από την αυτοαπομόνωση – πώς νιώθει
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση ελλήνων επιστημόνων για τη χορήγηση κολχικίνης στη θεραπεία