Με έκδηλη συγκίνηση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τίμησε τον οργανισμό της αποστολικής διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το ιεραποστολικό έργο της στις εσχατιές της Αφρικανικής Ηπείρου.

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη…» Σαρκα και οστά σε αυτή την ευαγγελική εντολή δίνει επι 50 χρόνια η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στηρίζοντας το ιεραποστολικό έργο όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανα τον κόσμο.

Εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την διακονία της ελλαδικής εκκλησίας για την πολύτιμη συνεισφορά της στις εσχατιές της Αφρικής.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσαν ιερείς, οικογένειες και φοιτητές που ζουν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και κατάγονται από την Αφρική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέλαβε τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου από τον Πατριάρχη τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξέρει να αγαπά και δεν ξεχνάμε όσους έχουν ανάγκη.

Η Ιεραποστολή βοηθά με δωρεές καθώς και με το υστέρημα των πιστών στην ανέγερση σχολείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων, όπου υπάρχει ανάγκη ανα τον κόσμο. Οι περισσότεροι Ιεραπόστολοι που βοηθούν προέρχονται από την εκκλησία της Ελλάδος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ