Περιοδεία Α. Τσίπρα στη Δ. Μακεδονία – Κριτική για Novartis, AΣΟΕΕ

Περιοδεία Α. Τσίπρα στη Δ. Μακεδονία – Κριτική για Novartis, AΣΟΕΕ

Συνεχίζεται η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία. «Άστοχη και εκδικητική για το πανεπιστήμιο», χαρακτήρισε από την Κοζάνη την αναστολή λειτουργίας τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καλώντας την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή της. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, στην υπόθεση Novartis, αλλά και για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ. Ο Α. Τσίπρας από τη Δυτική Μακεδονία επανέλαβε το κάλεσμα στους νέους για εγγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων στο κόμμα.

Μιλώντας για την υπόθεση της Νovartis, Ο Α. Τσίπρας στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, έκανε λόγο για σκάνδαλο που επιχειρούν να μετατρέψουν σε «σκευωρία» και μίλησε για σύμπλευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Σε ανοιχτή συνέλευση στην Κοζάνη, αναφέρθηκε στις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών και ειδικότερα στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. «Δεν θα ανεχτούμε να ξυλοφορτώνονται παιδιά χωρίς κουκούλες, που βγαίνουν με τα σώματά τους να υπερασπιστούν τις ιδέες τους επεσήμανε, ενώ το βράδυ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, συναντήθηκε και συζήτησε με νέους σε μπαρ της Κοζάνης.

Σημερινός σταθμός του Α. Τσίπρα, τα Σέρβια Κοζάνης , μια κωμόπολη όπου, εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί δομή φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται σ΄ένα νέο πανεπιστήμιο που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο ιδρυμάτων και αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να επενδύουμε στη γνώση, στο μέλλον, στη νέα γενιά» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε πως η άποψη της Συγκλήτου του ΠΔΜ είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διεύρυνση του ιδρύματος με την ίδρυση των νέων τμημάτων τα οποία προέβλεπε ο ιδρυτικός νόμος της συγχώνευσης και των οποίων σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία, ενώ εξέφρασε τις ισχυρές αντιρρήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ενδεχόμενο θέσπισης της βάσης εισαγωγής του 10, καθώς αυτό θα σημάνει σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των φοιτητών και άρα και των τμημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Περισσότερα Εδω

Share this post