Φραγή κλήσεων αν ο λογαριασμός ξεπεράσει τα €150 ευρώ

 

 

Μετά τις αλλαγές σχετικά με το τέλος διακοπής/καταγγελίας σύμβασης στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, ακόμα μια σημαντική ανατροπή έρχεται για όλους τους κατόχους κινητών από 1/1/2019. Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα θέσει πλαφόν χρέωσης σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου.

 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων.

 

Το μέτρο έρχεται να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους ή χωρίς να έχουν αντίληψη. Το μέτρο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

 

Εφόσον όμως, ο καταναλωτής το επιθυμεί, ο πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής. Επίσης, ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ προσπαθεί να κρατήσει «ζωντανή» τη Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΔιευκρινίσεις για το τέλος διακοπής/καταγγελίας σύμβασης